COMARCA

Concentració a les Borges de suport al model d’escola catalana

Convocada per la plataforma Som Escola davant els ajuntaments del país. Tot i una primera desconvocatòria per les condicions meteorològiques, finalment es manté.

(foto: Xavi Minguella)

Aquest dimecres, 28 de febrer, es farà una concentració a les sis de la tarda, davant de l'Ajuntament de les Borges Blanques, en defensa del model educatiu de l'escola catalana i de rebuig als plantejaments que propugnen la generació de sospites i denúncies i la segregació d'alumnes en funció de la seva llengua d'origen. La convocatòria la promou la plataforma Som Escola, de la que formen part entitats cíviques, culturals i de l'àmbit educatiu com sindicats, federacions d'AMPA, pedagogs, organitzacions estudiantils o Òmnium Cultural, entre altres.

Segons els impulsors, aquests plantejaments "volen posar en risc el model educatiu català compromès amb la igualtat d'oportunitats dels infants i amb els valors cívics i democràtics de convivència de la nostra societat". La iniciativa l'han secundat els centres educatius de les Borges, que han consensuat un manifest en què insten el conjunt de la població a "que faci seu aquest patrimoni i es comprometi a consolidar-lo, protegir-lo i contribuir-ne a la millora". L'octubre passat ja hi va haver una concentració similar, aleshores amb motiu d'unes declaracions del líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, que acusava els centres d'"adoctrinament".

Aquest matí, després de la nevada, les direccions dels tres centres havien comunicat que la concentració quedava desconvocada a causa del mal temps, tot i que des de les AMPA i Òmnium Cultural, integrants de Som Escola, no s'havien pronunciat en el mateix sentit. De fet, la concentració es manté a la majoria de poblacions del país on s'havia convocat, tret d'alguns casos de zones on la nevada ha estat important. Finalment, totes les parts han decidit mantenir la cita de les Borges i fer una crida a la participació.