COMARCA
- Les Borges Blanques

EL CDR de les Borges mostra múscul

Unes 120 persones es van congregar ahir en un lateral de l'N-240 per llançar el missatge que continuen “al peu del canó”. Aquest diumenge, 11 de març, hi ha una jornada solidària amb els presos polítics a Alfés i el dissabte 17 una a Arbeca.

Unes 120 persones van respondre ahir diumenge al migdia a la crida que el CDR de les Borges havia fet dos dies abans per concentrar-se al costat de la carretera N-240 en un vermut popular per "recordar que les carreteres seran sempre nostres", en referència a les jornades de vaga que hi va haver el 3 d'octubre i el 8 de novembre, quan els talls de carretera van ser els principals focus de la protesta. "Que vegin que continuem al peu del canó, preparats", deia la convocatòria. La intenció del col·lectiu és repetir la concentració quatre caps de setmana consecutius i, si és possible, que altres CDR facin el mateix a les seves poblacions.

El de les Borges és un dels CDR que es manté actius i amb funcionament regular des de la seva creació a finals d'octubre, quan en van néixer fins a quatre a la comarca. En aquest temps, a part de protagonitzar les dues jornades de vaga esmentades, ha organitzat sessions d'escriure cartes als presos polítics, tallers de seguretat en les comunicacions, projeccions de documentals, seguiment de les eleccions del 21 de desembre, brindis solidaris per la cavalcada de Reis, venda de xapes o accions simbòliques en concerts i espais públics, entre altres. També van col·laborar en la restauració de trinxeres a Montgai (la Noguera). Recentment han iniciat una campanya de recollida de signatures per canviar el nom de la plaça de la Constitució i anomenar-la 1 d'octubre.

Jornades solidàries a Alfés i Arbeca
D'altra banda, aquest diumenge 11 de març hi ha una jornada solidària a Alfés, en què s'han programat sardanes, vermut, un dinar popular, bingo, música en directe, audiovisuals i concursos de dibuix. Igualment, el dissabte 17, a Arbeca, s'ha organitzat una vetllada en favor dels familiars dels presos polítics, amb actuacions, projecció de documental sobre l'1 d'octubre i sopar "groc", amb la intenció de destinar tots els ingressos a les famílies dels presos.