FAUNA

La campanya de xipatge 'guanya' 112 animals a les Garrigues

La immensa majoria són gossos, 105, a més de sis gats i una fura. Properament es farà una campanya similar al Segrià.

(foto: Agents Rurals)

La campanya de xipatge i censat d'animals [v. SomGarrigues, núm. 469] que la plataforma animalista Terres de Lleida, en col·laboració amb els Agents Rurals, han dut a terme a les Garrigues ha tancat amb un balanç de 112 animals controlats, dels quals 105 són gossos, 6 gats i una fura. Abans de la campanya, a la comarca administrativa hi havia prop de 2.400 gossos censats.

"Els gats són realment una assignatura pendent", explica Josep M. Baiget, cap dels Agents Rurals a la comarca. En aquest sentit, Baiget apel·la a la necessitat d’una major sensibilització ciutadana i, al mateix temps, a una major sensibilització dels ajuntaments, “que al cap i a la fi són els responsables que aquests animals estiguin censats”. Baiget afirma que a la majoria de pobles hi ha una o dues comunitats de gats i “hi hauria d’haver una actuació decidida per a la captura, esterilització i marcatge”.

Per part de la plataforma, el balanç de la campanya a les Garrigues és “molt positiu, pel nombre de pobles implicats i pel paper actiu dels Agents Rurals”, explica Laia Solà. L’entitat té ara la intenció de dur a terme una campanya similar al Segrià, on ja s’han reunit amb el Consell Comarcal i els Agents Rurals, amb qui han coincidit en l’oportunitat de tirar la iniciativa endavant. Properament, es donaran a conèixer les dates i els municipis.