POLÍTICA
- Les Borges Blanques

El CDR de les Borges convoca 'vermuts republicans' cada diumenge al peu de l’N-240

En una primera convocatòria ja va congregar 120 persones per recordar que “les carreteres seran sempre nostres”

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges Blanques convoca pel diumenge 18 de març un nou "vermut republicà" al costat de la carretera N-240, a la sortida del municipi en direcció Juneda. La iniciativa ja es va provar amb èxit el passat diumenge 4 de març, amb 120 assistents, i vol ser un recordatori que “el CDR està actiu, al peu del canó, disposat a mobilitzar-se de nou”, afirma el col·lectiu. L'emplaçament té una clara referència als talls de carretera que es van fer per les vagues del 3 d'octubre i 8 de novembre, quan hi va haver talls de trànsit a la carretera N-240.

La convocatòria és a les 12 del migdia el CDR explica que “qui hi vulgui anar caminant se sortirà mitja hora abans de la placeta del Terrall, des d'on es transportarà també la gent que tingui dificultats de mobilitat i no disposi de vehicle”. Paral·lelament, el CDR continua la campanya de recollida de signatures per canviar el nom de la Plaça de la Constitució per Plaça de l'1 d'octubre.

Jornada solidària a Arbeca
D’altra banda, demà dissabte 17, el CDR d’Arbeca, Òmnium Cultural i l’ANC han organitzat una vetllada en favor dels familiars dels presos polítics, amb actuacions, documental i sopar groc, amb la intenció de destinar els ingressos a les famílies dels presos. A aquest municipi, a més, s’ha posat en marxa el sorteig d'una urna de xocolata de mida natural, per a la qual es poden comprar butlletes durant tot el mes de març. La figura és un donatiu de Pa de Pessic Pastisseria, del mateix poble, on estarà exposada fins el dia 1 d'abril, quan es farà el sorteig. La recaptació anirà íntegrament a la caixa del CDR local per dur a terme accions al municipi i, en cas necessari, pagar possibles multes o fiances de persones o col·lectius implicats en el procés republicà.