COMARCA
- Les Borges Blanques

El ple de les Borges votarà si canvia el nom de la plaça de la Constitució per plaça 1 d’octubre

La proposta arriba set anys després que s’aprovés ja una moció per eliminar la Constitució del nomenclàtor i coincideix amb la recollida de signatures que el CDR local està duent a terme.

(foto: arxiu)

El ple ordinari de l'Ajuntament de les Borges que es farà aquest dimecres 28 inclou a l'ordre del dia la substitució del nom de la plaça de la Constitució per plaça 1 d'Octubre, un canvi que serà aprovat amb tota probabilitat, ja que és l'equip de govern, que té majoria al ple, qui l'ha proposat a la resta de formacions en la reunió que es fa habitualment uns dies abans de cada sessió.

L'aprovació arribaria set anys després d'una altra que es va fer el 2011 i que no es va arribar a aplicar. Aleshores, va ser una moció de la CUP que demanava treure el nom de la Constitució, aprovada amb l'abstenció de l'equip de govern encapçalat pel mateix alcalde i bona part dels regidors actuals. Tot i això, aquests van manifestar que no tenien cap intenció de substituir el nom i va ser un any i mig després que el govern local va decidir fer una consulta, restringida als veïns de la plaça. L'empat resultant va servir per mantenir el nom de la Constitució.

Ara, coincidint amb la campanya de recollida de signatures que el CDR local va engegar a finals de febrer, el consistori considera adequat modificar la denominació. Es preveu que, un cop feta l'aprovació inicial, se sotmeti l'expedient del canvi a informació pública durant 20 dies per si hi ha al·legacions o reclamacions.