CULTURA

Crida als joves per fer recerca sobre les Garrigues

El Centre d'Estudis, el Consell i l'Oficina Jove convoquen el premi de joves investigadors per fomentar recerques sobre la comarca entre persones de 16 i 30 anys.

(foto: CEG)

El Centre d'Estudis de les Garrigues, el Consell Comarcal i l'Oficina Jove ja han obert el termini de presentació de candidatures per al premi Joves Investigadors i Investigadores, que enguany arriba a l'onzena edició. La iniciativa té per objectiu reconèixer treballs inèdits sobre temes directament relacionats amb la comarca o amb qualsevol dels seus pobles fets per persones d'entre 16 i 30 anys, ja sigui sobre el món de la llengua, de la literatura, de la història, de l'art, de l'arqueologia, de l'etnologia, de l'antropologia, de la botànica o de l'economia, per citar-ne alguns. Es poden presentar fins al 20 de juliol.

Trobada d'estudiosos
Les obres guanyadores seran guardonades amb premis per valor de 400 euros el primer, 200 el segon i 100 el tercer i els seus autors podran exposar els treballs a la següent trobada d'estudiosos, que tindrà lloc el 2019. Aquest tipus de trobades es fan cada dos anys i, entremig, es presenta el llibre que recull les ponències de la trobada anterior. Així, aquest 2018 no hi ha trobada però sí presentació dels treballs de l'anterior, celebrada a l'Espluga Calba l'octubre del 2017. Serà en el marc de la presentació d'aquest llibre que es donaran a conèixer els guanyadors dels premis, escollits per un jurat amb membres del Centre d'Estudis, del Consell Comarcal, del Servei Educatiu de les Garrigues i una persona designada pels serveis territorials de Joventut de la Generalitat a Lleida.

A l'última edició, els guanyadors van ser Marc Capdevila (primer premi), de Juneda, per un estudi sobre el reg modern; Maria Masip (segon premi), de l'Albagés, per un estudi sobre el canal Segarra-Garrigues, i Íngrid Simó (tercer premi), de Castelldans, per un estudi sobre els carrers d'aquest municipi al llarg de deu segles.