URBANISME
- Les Borges Blanques

Pilotes fora de l'equip de govern de les Borges en l’asfaltatge de carrers del centre

Regidors del PDeCAT, inclòs el d’Urbanisme, afirmen desconèixer d’on sortia la informació publicada per SomGarrigues que feia referència a una entrevista de l’alcalde a Ràdio les Borges.

A l'últim ple de l'Ajuntament de les Borges, celebrat el 28 de març, el regidor de la CUP, Josep Farran, va preguntar a l'equip de govern si als carrers Carme i Nou, dos dels més cèntrics de la població, es preveia fer el mateix tractament al paviment que el que es va fer a la plaça de la Constitució. Aquell mateix dia, SomGarrigues s'havia fet ressò d'unes declaracions que l'alcalde, Enric Mir, havia fet el dia abans a Ràdio les Borges en què assegurava que els veïns d'aquests dos carrers "voldrien que se'ls condicionés tal com s'ha fet amb la Plaça, amb una fórmula d'aglomerat respectant la textura i el color del carrer" [min. 24:35]. Mir afegia que enguany seria pràcticament impossible abordar-ho però "si podem, ja ho posarem als pressupostos de l'any que ve".

No obstant això, a la pregunta feta per la CUP, el regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, va limitar-se a dir “que jo sàpigui, al pressupost del 2018 no hi ha cap punt que digui arranjament del carrer Nou i carrer Carme" i que era la primera notícia que tenia al respecte. "No sabem d'on s'ha tret", van respondre Mir i la regidora Maria Fusté [min. 1:41:27] quan altres regidors van comentar que la notícia s'havia publicat a SomGarrigues. A tot això, va intervindre l'alcalde per explicar que "hi ha unes deficiències a nivell d'aquests carrers que un dia o altre les haurem de resoldre, però avui dia el problema no està a nivell de l'actualitat del 2018 a nivell d’Ajuntament", sense fer esment de l'entrevista a l'emissora municipal ni de la intenció de cara al 2019.