EQUIPAMENTS, HISTÒRIA
- Les Borges Blanques

L'Espai Macià commemora la proclamació de la República del 1931 i el setè aniversari de l'equipament

Per primera vegada, l’Espai Macià i l’Ajuntament de les Borges organitzen un acte per recordar l’efemèride. Hi haurà portes obertes durant tot el dia.

(foto: arxiu)

Aquest dissabte, 14 d'abril, es commemoren 87 anys de la proclamació de la República catalana per part de Francesc Macià. I el 14 d’abril és, també, quan es va inaugurar l’Espai Macià de les Borges Blanques l’any 2011. Ara, per primera vegada, l’Espai Macià i l’Ajuntament de les Borges han organitzat una jornada per recordar tant l’efemèride republicana com el setè aniversari de l’equipament.

A les 11 del matí hi haurà un acte unitari dels partits sobiranistes, seguit d’un refrigeri i una visita guiada a l’Espai Macià, que tindrà portes obertes durant tot el dia. A les 9 del vespre clourà la jornada la projecció de 'Memòria i Somni de Francesc Macià' a la façana del centre, amb encesa de bengales blanques en el moment de la proclamació de la República Catalana. Així mateix, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i el mateix Espai Macià tindran parades de material durant el matí.