COMARCA
- Les Borges Blanques

La presó d'Alcalá-Meco es nega a entregar a Forcadell i Bassa les roses enviades des de les Borges

Els funcionaris de la presó han dit que tampoc els faran saber que els les han portat. La comitiva les ha acabat penjant a la reixa exterior del recinte.

Les 200 roses que s’havien enviat des de les Borges Blanques a la presó d’Alcalá-Meco per donar-les a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i a la consellera de Treball Dolors Bassa, que hi estan internades preventivament, no han estat acceptades pel personal del centre penitenciari. 

La iniciativa sorgia d’un vermut cultural de l’Ateneu Popular Garriguenc celebrat ahir a La Bodega, en què es van recollir fons per comprar-les, tant per a Forcadell i Bassa com per a la resta de preses d’Alcalá-Meco, amb motiu de la Diada de Sant Jordi. “Només volíem fer sentir el caliu dels borgencs i gent de les Garrigues vers les preses i que poguessin celebrar Sant Jordi”, es diu des de l’Ateneu.

Amb els diners recollits s’han comprat avui 200 roses i un grup a Madrid amb qui tenia contacte l’organització les havia de portar aquesta tarda a la presó. Els funcionaris del centre, però, no només no han registrat l’entrega sinó que també els han dit que no comunicarien res a Forcadell i Bassa. Finalment, la comitiva ha penjat les roses a la reixa del recinte i en una visita a les preses polítiques que està prevista en els pròxims dies se’ls explicarà i ensenyarà les fotos de la iniciativa.