CULTURA

La pedra seca, protagonista del calendari de la Diputació que es distribuirà amb la revista ‘Descobrir Catalunya’

La revista ‘Descobrir Catalunya’ distribueix entre els seus lectors amb el número del mes de gener el calendari del 2011, que conté diverses fotografies de paisatges naturals i arquitectònics, elements de cultura popular, propostes turístiques i de productes agroalimentaris de qualitat de les terres de Lleida i el Pirineu. En concret, el calendari incorpora 13 imatges, una de les quals fa referència a l’arquitectura de la pedra seca de les Garrigues.
En total, se n’han editat 26.000 exemplars, que es distribuiran tant als quioscos com als subscriptors de la publicació, i 4.000 que es repartiran a través de la Diputació de Lleida i els seus organismes. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat que es tracta d’un calendari que permet transmetre i donar a conèixer totes les potencialitats del territori a través d’una publicació de gran prestigi.
La portada del calendari està dedicada a Sant Climent de Taüll nevat, coincidint amb el desè aniversari de la declaració de Patrimoni de la Humanitat de la Vall de Boí. La resta d’imatges mostren diferents indrets i propostes de natura com ara el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la brama del cérvol a Boumort o l’Aiguabarreig del Segre, com també paisatges arquitectònics com els de Montfalcó Murallat, la ciutat de Lleida, les cabanes de pedra seca de les Garrigues i l’església de Santa Maria a Unha, a la Val d’Aran, i la festa de les Falles del Pirineu com a imatge de cultura popular, entre d’altres propostes de turisme actiu i de productes agroalimentaris que s’apleguen sota la marca ‘Lleida Qualitat’.
Aquest és el segon any consecutiu que la revista ‘Descobrir Catalunya’ dedica el seu calendari a les comarques de Lleida. D’aquesta manera, els turistes tenen oportunitat de visualitzar tot un ampli ventall d’opcions per gaudir de les comarques de Ponent durant els 12 mesos de l’any.
La revista ‘Descobrir Catalunya’ és líder al nostre país en el sector de viatges i turisme, amb una difusió àmplia tant en venda per quiosc com mitjançant subscriptors directes.
El calendari de ‘Descobrir Catalunya’ compta amb la col•laboració del Patronat de Turisme, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Patronat de Promoció Econòmica i l’Àrea de Presidència de la Diputació de Lleida. El calendari ofereix 13 imatges de les terres de Lleida i el Pirineu fetes per diferents fotògrafs.