CULTURA
- Juneda

Primera trobada a Juneda de colles infantils de diables

Els Rojos de Junda van crear l'estiu passat la seva secció infantil, que actualment compta amb una vintena de nens i nens.

(foto: Rojos de Junda)

El grup de diables i percussió Rojos de Junda ha organitzat una trobada de colles infantils, la primera d'aquest tipus a la comarca, pel dissabte 26 de maig a la tarda, amb l'objectiu "que la canalla vegi diferents maneres de treballar i fomentar els intercanvis", explica Jordi Beltran, responsable del grup. De moment, hi han confirmat l'assistència colles infantils de Tarragona, Bellpuig i Artesa de Lleida, a més de l'amfitriona, que faran un recorregut de foc, amb cada colla encenent el seu, que començarà a La Creu i acabarà a la plaça Catalunya. La trobada clourà amb un sopar de germanor.

L'estiu passat, els Rojos van crear la secció infantil, on actualment participen una vintena de nens i nenes d’entre 5 i 17 anys. Des de llavors, a més de la Festa Major local, han participat a festes d’Artesa de Lleida i l’Espluga de Francolí. També ho havien de fer a Cervià a l’octubre, però la repressió policial el dia del referèndum, que era Festa Major a Cervià, va fer que s’anul·lés la cercavila. La colla va ser convidada també a la Festa dels Súpers a Barcelona el 21 d’octubre, però la coincidència amb la macromanifestació d’aquell dia per l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez va fer que s’anul·lessin alguns actes, entre els quals l’actuació de diables.