COMARCA

Primer cap de setmana de "Les Garrigues en flor"

Aquest dissabte, 19 de maig, comença el concurs per embellir els pobles que convoca el Consell Comarcal i al que s’han inscrit quasi tots els municipis.

Aquest cap de setmana és el primer de la nova edició del concurs “Les Garrigues en flor”, que durarà fins el 3 de juny, dues setmanes (amb tres caps de setmana) en què els diferents municipis inscrits presenten la seva millor cara, amb carrers, places, cases i balcons ornamentats amb flors i plantes. Convocat pel Consell Comarcal, el concurs s'inclou dins el Pla Estratègic comarcal amb l'objectiu d'”incentivar l'autoestima dels pobles i que els visitants puguin descobrir-ne la bellesa”, expliquen des de l’organisme. “Un poble cuidat és un lloc més agradable per viure-hi i transmet una millor imatge envers els turistes”, afegeixen.

Enguany és la segona edició del concurs, que ha passat dels 15 municipis inscrits l’any passat als 23, la pràctica totalitat de la comarca, formada per 24. Només la Pobla de Cérvoles no hi participa. A més d’ajuntaments, hi poden participar grups de veïns o persones a títol individual, establiments i comerços. Com a novetat, hi ha un distintiu que identifica les cases que participen en el concurs i així els visitants i el jurat poden distingir més fàcilment els participants.

Dues categories
El concurs consta de dues categories: una per a ajuntaments, que han d'ornamentar un espai públic del poble, i una per als particulars, amb tres premis d'àmbit comarcal que decidirà el jurat i un premi a la millor casa, que es decidirà per votació popular a través de la pàgina a Facebook de Turisme les Garrigues. Els ajuntaments, per la seva banda, realitzaran activitats paral·leles relacionades amb el concurs.

El jurat estarà format pel president del Consell, dos tècnics del Consell i dos representants vinculats al món de la jardineria. Es valoraran aspectes com l'originalitat i l'impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny o l'harmonia dels colors, i el veredicte es farà públic durant el mes de juny.

Paral·lelament, també hi ha un concurs a Instagram amb la temàtica de les flors, organitzat pel mateix Consell. L'etiqueta per identificar les fotografies serà #LesGarriguesEnFlor2018.