CULTURA
- Les Borges Blanques

El nou grup garriguenc Avstral es presenta a l’Slàvia

Després d’una preestrena a la festa major de Lleida, la formació, integrada per membres de les Borges, Juneda, l’Espluga i els Omellons, ensenya el primer disc el dia 18.

(foto: Arnau Mas)

El divendres 18 de maig, la cafeteria Slàvia de les Borges acull la presentació d'Avstral, un nou grup musical de les Garrigues, que hi tocarà el seu primer disc, Teoria de l'evolució. Quatre dels membres, Marta Solà (l'Espluga Calba), Gerard Català (els Omellons), Adrià Garcia (les Borges) i Guillem Prats (les Borges), procedeixen d'un anterior grup, La Cintura de la Paula, als quals s'ha incorporat Marc Teixidó (Juneda) com a veu principal.

Discogràfica RGB
El grup assaja des de l'estiu del 2016 i ha penjat a Internet algunes gravacions autoeditades, però el mànager Marc Martin s'ofereix per enregistrar-los un disc, que s'ha gravat als estudis Zamenhof de Lleida amb el productor Víctor Ayuso, que ja havia treballat amb un altre grup amb components garriguencs, EnZel. La discogràfica RGB-Suports (Els Pets, Lax'n-Busto, Sopa de Cabra) s'interessa pel disc i decideix editar-lo. 

Les deu peces que l'integren es poden definir com a pop contemporani i, com a tal, és eclèctic, des de temes petits, pianístics, de caràcter minimalista i intimista, fins a peces molt més contundents i de sonoritats àmplies, amb especial presència de textures electròniques. Quant a les lletres, segueixen dues línies: autosuperació emocional i vital i històries aparentment circumstancials amb un rerefons de reflexió. "Ens agrada pensar que la nostra música té cabuda en vies que s'apropen al mainstream, però que, alhora, amaguen sempre missatges fondos i de certa pretensió intel·lectual", diuen. El passat 11 de maig, Avstral va actuar en un concert de festa major de Lleida, als Camps Elisis, en una mena de preestrena del projecte i del disc, que es presenta oficialment aquest divendres a l'Slàvia.