COMARCA
- Les Borges Blanques

El CDR de les Borges organitza la jornada "Som poble, fem república"

Aquest dissabte, 26 de maig, amb activitats durant tot el dia, entre les quals el canvi definitiu del nom de l'antiga plaça de la Constitució.

(foto: Xavi Minguella)

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges Blanques ha organitzat per aquest dissabte, 26 de maig, una intensa jornada d’activitats sota el lema “Som poble, fem república”. La jornada es desenvoluparà principalment al Pavelló de l’Oli i la placeta de la Independència, però inclou també un taller antirumors per “desmuntar els fakes sobre Catalunya” a l’Espai Macià i el canvi de placa del nom de l’antiga plaça de la Constitució, rebatejada oficialment, en aprovació d’un ple municipal, com a plaça 1 d’Octubre.

La jornada començarà amb la decoració del passatge de l’Oli com a “carrer groc”, continuarà amb un vermut i espectacle de diables i tabalers amb el grup Recerca, un dinar popular, el passi del documental “Boye”, advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, una xerrada sobre seguretat digital, la presentació de SomEnergia, sopar, espectacle del grup de diables Els Borjuts i taller de gintònic per finalizar. Es poden adquirir tiquets pel dinar i el sopar a la llibreria Quaderns, la tintoreria Trini o La Bodega.

El passat 19 de maig, el CDR ja va organitzar una xerrada sobre economia social, solidària i cooperativa, on es van donar a conèixer alternatives de consum a les grans empreses multinacionals o pel 2 de juny prepara la presentació del llibre “Operació Urnes”, el llibre de no ficció més venut per Sant Jordi, amb una de les autores.