COMARCA
- Juncosa

Juncosa festeja la inauguració de Bee Happy, un nou obrador de mel artesanal

Unes cent cinquanta persones es donen cita davant l'obrador, en una festa gastro-musical amb marcat accent garriguenc.

Foto: Bee Happy

El darrer dissabte 2 de juny unes cent cinquanta persones es van donar cita al carrer La Bassella de Juncosa per participar en la festa que donava el tret de sortida a un nou projecte empresarial de dos joves juncosans, Sílvia Pallejà i Jordi Castelló, que inauguraven un obrador de mel artesanal que també compta amb un espai reservat per a realitzar mostres i tasts envers el producte.

La festa va comptar amb diverses actuacions musicals del grup juncosà Quina Barra i d'un duet de guitarra anglo-ucraïnès, encara sense batejar, que van fer les delícies del nombrós públic que s'hi va aplegar. L'assortiment gastronòmic va anar a càrrec de Montse Freixa, cuinera del restaurant El Castell de La Floresta que va preparar unes degustacions referenciades amb la mel. L'acte també va servir per enfortir els vincles amb altres projectes que consideren el producte de proximitat com un aspecte troncal del seu projecte; van ser presents a Juncosa, entre d'altres, la marca de cervesa artesana La Vella Caravana de Menàrguens, els cellers Vinya Vilars d'Arbeca i Visendra de Les Pobles, a prop de Montblanc.

Pel que fa a la idea de negoci de Bee Happy, tal com explica Sílvia Pallejà, les expectatives acumulades són altes i cobreixen diversos aspectes pel que fa a producció i comercialització: "Volem doblar la producció de mel de les dues-centes cinquanta arnes actuals fins a les sis-centes i per altra banda, també volem difondre la nostra cultura apicultora, per això volem fomentar des de l'obrador diverses iniciatives i ja formem part de Turisme Garrigues; a més tothom qui ho vulgui, demanant-nos una cita prèvia, pot visitar el nostre obrador i tastar el producte".