COMARCA
- Puiggròs

Puiggròs torna a tindre botiga després de mig any sense

Una nova persona es fa càrrec de l’establiment, situat en un local municipal, que va tancar al desembre i va fer que els puiggrossencs quedessin sense cap comerç.

(foto: Xavi Minguella)

Sota el nom El Racó de Puiggròs, aquest dimarts dia 19 (tot i que la inauguració serà divendres) obre de nou la botiga d'aquest municipi, que va tancar al desembre, quan va plegar la persona que la regentava [v. SomGarrigues, núm. 467]. Era l'únic establiment de queviures i productes varis i, per tant, els puiggrossencs es van quedar sense lloc on poder comprar. En aquest temps, la gent jove o que treballa fora del poble ha buscat alternatives, però la gent gran és qui ha acusat més la manca d'un comerç i ha hagut de recórrer a favors de tercers. Finalment, una persona resident al poble, Mercè Lara, es fa càrrec de l'establiment, situat en un local municipal.

Ampli horari
Lara ja havia portat el bar del poble una temporada i ara treballava en una altra feina, però ha decidit bolcar-se en la posada en marxa de la botiga a temps complet. Obrirà matí (des de les 8) i tarda (fins a dos quarts de 8) i només tancarà dilluns a la tarda, dissabte a la tarda i diumenge. Tot i això, a mitjà termini, Lara no descarta acabar obrint els diumenges al matí. El Racó de Puiggròs pensa fer també carn elaborada (hamburgueses, mandonguilles, llibrets...) i, fora d'horari, té previst oferir servei a domicili. En aquesta nova etapa es posarà èmfasi, també, en els productes ibèrics, atès que la persona que l'encapçala està vinculada familiarment amb l'empresa de pernils El Charro.

Des del consistori es valora molt positivament la reobertura de la botiga, on només ha calgut fer alguna petita reforma -com el canvi de taulell per un d'acer inoxidable i alguns treballs de fusteria i electricitat. "Hi hem apostat molt, perquè és un servei necessari", explica l'alcalde, Jordi Capdevila. Tot i que inicialment es va negociar amb una cadena de supermercats, finalment s'ha optat pel model anterior, d'una persona vinculada al poble, amb certa experiència i autònoma.