POLÍTICA
- Les Borges Blanques

ERC i la CUP de les Borges plantaran el subdelegat del govern espanyol, José Crespín

Les dues formacions rebutgen participar a la reunió prevista per demà a l'Ajuntament de les Borges pel "consentiment" d'aquest amb la repressió de l'1 d'octubre.

(foto: Aj. Borges)

Els grups municipals d'ERC i la CUP a l'Ajuntament de les Borges Blanques no assistiran a la reunió prevista per demà dimarts a la tarda entre el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, i el consistori borgenc. Els republicans han declinat la invitació al considerar que Crespín representa "un Estat que no respecta el dret a decidir dels pobles i que persegueix i empresona els representants escollits democràticament". "Tenim molt presents la repressió patida l'1 d'octubre, així com l'aplicació de l'article 155, mesures posades en pràctica amb el consentiment del partit que representa aquest senyor", diu ERC.

Per la seva banda, la CUP destaca que l'ara subdelegat va agredir una ciutadana el passat mes de març, quan era cap de gabinet d'Àngel Ros a la Paeria, en al transcurs d'una protesta dels Comitès de Defensa de la República (CDR) a Lleida, agressió per la qual va ser denunciat. Els cupaires recorden, també, que Crespín ha agraït recentment a la Guàrdia Civil de Lleida "intentar recuperar la normalitat amb la que sempre s'havia treballat", un missatge que des de la CUP s'interpreta com una "aprovació fervent de la violenta actuació del cos durant el referèndum". Per tot plegat, la formació demana a l’equip de govern, encapçalat per l’alcalde Enric Mir (PDeCAT), que cancel·li la trobada.

Ambdues formacions recorden, a més, que la recepció del subdelegat "entra en contradicció la voluntat expressada a les concentracions de davant de l'Ajuntament de no normalitzar la situació dels presos i exiliats polítics".