FAUNA
- Llardecans

Un caçador rescata un cabirol d'una bassa de reg a Llardecans

L'exemplar, una femella, no podia sortir i mostrava signes de debilitat. El llardecanenc Abel Pérez ja n’havia rescatat un altre fa cinc anys.

(imatge: David Torres)

Abel Pérez, de Llardecans, passejava pel terme amb un company diumenge passat quan es van adonar que en una bassa de reg, pràcticament buida, hi havia un cabirol que no en podia sortir. L’animal, probablement assedegat, havia pogut accedir al recinte, que no tenia reixa al contorn, però ja no va poder retornar cap amunt. Pérez va baixar, va agafar el cabirol i el va alliberar fora del perímetre, darrere d’una reixa més allunyada. “Era una femella adolescent, d’uns tres o quatre anys, i estava dèbil i prima, segurament feia dies que era allà”, explica el llardecanenc, campió de Catalunya de caça menor el 2014.

Tot i que no és gaire habitual que els animals quedin atrapats a les basses, no és la primera vegada que se’n rescaten a la comarca. L’any passat, els Agents Rurals en van treure un del sifò del canal Segarra-Garrigues a les Borges i el mateix Pérez ja en va salvar un altre fa cinc anys, també al terme de Llardecans, tal com va informar SomGarrigues