RELIGIÓ

Canvis de rector a les parròquies de les Garrigues

El bisbat de Lleida i l'arquebisbat de Tarragona nomenen nous mossens a algunes parròquies de la comarca.

(foto: Xavi Minguella)

El bisbe de Lleida i l’arquebisbe de Tarragona han signat aquest estiu el nomenament de nous rectors per a diverses parròquies de les respectives diòcesis, part de les quals correspon a la comarca de les Garrigues.

Pel que fa a les del bisbat de Lleida, des del 17 d’agost són oficials els següents canvis:

· Josep Solé Sans i Adrian Bulai, fins ara vicaris de les Borges, Juneda, Puiggròs, la Floresta i Torregrossa, passen a ser-ne mossens in solidum, és a dir, compartits. Dels dos, un ha de dirigir l’activitat conjunta i respondre davant del bisbe, funció que recau en Josep Solé. Es dóna el cas que Solé és fill de les Borges; va ser ordenat prevere la tardor del 2016.

El fins ara mossèn d’aquestes parròquies, Josep Vicent Forner, “Josevi”, passa a ser-ho a Alfarràs, Algerri, Alberola i Castelló de Farfanya. 

· Luis Antonio Aguirre Abella és ara el nou rector de les parròquies de l’Albagés, Castelldans, el Cogul i Aspa, substituint Santiago Mataix, que és traslladat a Aitona, Seròs, la Granja d’Escarp i Massalcoreig. Mataix va saltar a la polèmica fa tres anys, quan SomGarrigues va informar de les tendències ultres i franquistes aquest manifestava a les xarxes socials. El bisbat va obrir un expedient sobre el cas, però va acabar arxivant-lo sense prendre cap mesura.

Pel que fa les parròquies pertanyents a l’arquebisbat de Tarragona, l’únic canvi és als pobles d’Arbeca i els Omellons, per a les quals es va nomenar al juliol Josep M. Font Solé, que substitueix mossèn Manuel Borges. Aquest passa ara a exercir com a adscrit a la parròqui de Sant Joan Baptista de Valls.