HISTÒRIA
- Les Borges Blanques

La biblioteca de les Borges prepara una tardor commemorativa del centenari

El desembre de 1918 es va inaugurar la biblioteca popular que la Mancomunitat de Catalunya va projectar a les Borges. L’actual equipament en recull l’herència.

(foto: arxiu)

El desembre de 1918 es va inaugurar la biblioteca popular que la Mancomunitat de Catalunya va projectar a les Borges, una de les vuit que va poder impulsar aquesta institució abans de ser dissolta el 1922 per la dictadura de Primo de Rivera. Tot i que l'edifici va ser bombardejat el 1938 i enderrocat després de la Guerra Civil, l'actual biblioteca Marquès d'Olivart en recull l'herència i ha preparat un seguit d'actes aquesta tardor per commemorar el centenari de l'equipament. 

Acte institucional al desembre
L'acte centrat específicament en el centenari es farà l'1 de desembre, amb un espectacle de la companyia Cassigalls concebut per a l'ocasió i l'actuació de l'Orfeó Terrall i l'Escola de Música. Prèviament, però, al setembre arrenquen diversos actes literaris que també s'han volgut vincular amb el centenari, com xerrades sobre Blai Bonet, Manuel de Pedrolo i la Mancomunitat o activitats per al públic infantil.