COMARCA
- Arbeca

L’Escola de Pastors de Catalunya celebrarà el 10è aniversari amb una jornada a Arbeca

Es farà aquest dissabte, 15 de setembre, i serà també un homenatge a Albert Moyà, jove pastor arbequí que va morir l'any 2006 als 14 anys d'edat.

(foto: arxiu)

El proper dissabte 15 de setembre, l'Escola de Pastors de Catalunya celebrarà els seus deu anys d'existència a Arbeca. Aquesta organització, que té la seu a Rialp, va néixer l'any 2008 com un projecte educatiu per incloure les noves generacions de pastors en un model de ramaderia diferent del que s'havia dut fins llavors. Deu anys després, ha format un gran nombre de pastors, que s'esperen reunir en la seua desena festa d'aniversari.

La jornada se celebrarà a Arbeca com a homenatge a l'Albert Moyà, un jove pastor arbequí de 14 anys que va morir l'any 2006 en un accident de moto. Tot i que Moyà no va pertànyer a l'Escola de Pastors, l'entitat sempre ha donat molta importància a les generacions més joves i en particular al cas d'aquest jove garriguenc que va decidir començar tan aviat en el món del pasturatge. La jornada començarà amb un acte on es recordarà la figura de Moyà i es penjarà una placa en honor seu. Tot seguit, es farà un tast d'olis a la cooperativa, dinar i, a continuació, una taula rodona on es parlarà del projecte d'una pagesia sostenible a petita escala. Al vespre, hi ha previst un sopar on es podrà gaudir d'un petit concert.