COMARCA
- Fulleda

Txell Bonet rebrà el Porró de Fulleda en la 5a edició de la Fira Heroica

La jornada de rememoració històrica d'Agustina d'Aragó se celebra aquest diumenge 16 de setembre.

(foto: Aj. Fulleda)

Txell Bonet, periodista, companya de Jordi Cuixart i descendent de Fulleda, rebrà el Porró del municipi que es lliura cada any en el marc de la Fira Heroica, que aquest diumenge, 16 de setembre, celebra la 5a edició. L’acte de lliurament serà a les 12 del matí. En anteriors edicions han rebut el Porró de Fuellda Carme Forcadell, Neus Català, la família de Ramon Santamaria Prats (primer alcalde de Fulleda després de la dictadura) i el Sistema d'Emergències Mèdiques.

Bonet també va recollir el passat 1 de setembre el guardó Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any en nom “dels qui van fer possible l’1 d’octubre”. La candidatura l’havia impulsat el Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges, que va ser qui va proposar que fos Txell Bonet qui recollís el premi, per la seva vinculació amb Cuixart i amb les Garrigues.

La Fira Heroica, organitzada per l’Ajuntament, inclou recreacions històriques sobre la vida i llegenda d’Agustina d'Aragó, amb ascendents a Fulleda, a càrrec del Regiment de Festa, Lo Sacaire del Llobregat i el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona (sometent català). Igualment, hi haurà activitats com esmorzar popular, taller d'elaboració d'ametlles garrapinyades, mostra d'oficis artesanals o mercat de productes de proximitat.