COMARCA
- Llardecans

Llardecans batejarà una placeta amb el nom d'1 d'Octubre

L'espai, davant de les piscines i l'escola, actualment no té nom. La descoberta de la placa es farà aquest diumenge, dia 30, per commemorar un any del referèndum d'independència.

(imatge: Google Maps)

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), en col·laboració amb l’Ajuntament de Llardecans, commemora aquest diumenge, dia 30, el referèndum d’independència que es va fer el passat 1 d’octubre. Per recordar aquella jornada, marcada per l’extremada violència policial que pretenia avortar les votacions i per la determinació de centenars de milers de persones per a exercir els seus drets civils, l’entitat i el consistori descobriran una placa amb el nom d’1 d’octubre.

Aquest serà el nom, a partir d’ara, de la placeta que hi ha davant de les piscines, el poliesportiu i les escoles, a la zona de la bàscula i de la bassa, i que actualment no té nom. En aquest indret, a la paret de la caseta de la bàscula, l’ANC va pintar un gran mural amb una estelada l’any 2013. La jornada d’aquest diumenge anirà acompanyada d’un esmorzar popular. 

La placeta llardecanenca serà el cinquè espai públic a la comarca que es bateja amb el nom d’1 d’octubre, després dels que ja s’han anomenat així a Sunyer, les Borges Blanques, Castelldans i Juneda.