CARRETERES

El govern espanyol es mostra obert a allargar la desviació bonificada de camions fins a Lleida-Soses

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, insta la Generalitat a demanar-ho a la comissió mixta d'infraestructures del proper 15 d'octubre.

El govern espanyol s’ha mostrat obert a allargar fins a Lleida-Soses la desviació bonificada de camions de la carretera N-240 a l’autopista AP-2 que va entrar en vigor el 2 de setembre entre Montblanc i les Borges. Així ho ha afirmat aquest dimarts, 9 d’octubre, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, arran d’una pregunta al ple del Senat del borgenc Miquel Àngel Estradé (ERC), en què demanava per què no es feia extensiva la bonificació en tot el tram i quan podria ser efectiva. 

Tant el senador de les Borges com el ministre han assenyalat els bons resultats que ha donat la desviació de vehicles pesants quant a sinistralitat a la carretera, tal com s’ha demostrat a la Rioja o a l’N-II a Girona. Ábalos, a més, s’ha mostrat partidari d’”optimitzar l’ús de les infraestructures viàries que hi ha en un mateix corredor”, en referència al traçat paral·lel de l’N-240 i l’AP-2, però ha recordat que la competència de trànsit està transferida, de manera que aquesta mesura no la pot emprendre el govern espanyol de manera unilateral sinó que ha de ser en coordinació amb la Generalitat.

El 15 d’octubre, nova oportunitat
El ministre ha admès que limitar la desviació només fins a les Borges és una mesura insuficient, però ha explicat que va ser un expedient iniciat amb l’anterior govern del Partit Popular i que l’actual executiu espanyol (PSOE) es va trobar fet i només el va agilitzar per tal que es posés en marxa a l’estiu, mantenint les condicions pactades entre els governs espanyol i català. En aquest sentit, Ábalos ha instat la Generalitat a introduir l’allargament de la desviació fins a Lleida-Soses a la reunió de la Comissió Mixta d’Infraestructures que es farà el dilluns 15 d’octubre, una comissió que fa 11 anys que no es reuneix.

Igualment, el ministre ha puntualitzat que la desviació bonificada que ara hi ha en marxa “no és barata” -l’ha xifrat en 14 milions d’euros- i que el sector del transport està molest i ha demanat “un màxim de consens sobre aquestes qüestions” i, en aquest sentit, ha demanat l’acord de la resta de grups parlamentaris.