PATRIMONI

Què visitar a la comarca per les Jornades Europees de Patrimoni?

Sis municipis mostren i difonen aquest cap de setmana els seus principals actius amb portes obertes, visites guiades i activitats diverses.

Entre setembre i octubre tenen lloc arreu del continent les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa que serveix per a mostrar al públic, amb activitats gratuïtes, palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics o altres espais patrimonials i implicar la ciutadania en la seva salvaguarda i valoració. A Catalunya se celebren entre aquest divendres, 12 d’octubre, i el diumenge 14 i, com cada any, alguns pobles de les Garrigues s’han adherit a la iniciativa. Són:

LES BORGES BLANQUES
Dissabte 13: portes obertes a l’Espai Macià i a l’antic molí i refugi de cal Gineret.
Cal fer reserva prèvia.

LA GRANADELLA
Dissabte 13 i diumenge 14: “geocàtxing de secà”, un joc a l’aire lliure de cerca de “tresors” amagats entre el paisatge i elements d’arquitectura popular. A l’acabar, obsequi al Centre dela Cultura de l’Oli i visita i tast guiat.
Cal fer reserva prèvia.

L’ALBI
Dissabte 13 i diumenge 14: visita guiada pel nucli històric, on es podrà visitar l'ermita dels Sants Metges Cosme i Damià (s. XVII), l’església de Santa Maria, la plaça i carrer Major, el carrer del Call i el castell de la vila. Cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 973 17 50 04 (extensió 2).

EL COGUL
Dissabte 13 i diumenge 14: portes obertes al conjunt rupestre de la Roca dels Moros, el primer conjunt de pintures prehistòriques documentat científicament a Catalunya.

LA FLORESTA
Divendres 12 i dissabte 13: visita guiada al castell i al pou de gel.

ALMATRET
Dissabte 13: ruta guiada de la memòria històrica per dins el poble i pels espais naturals i de la Guerra Civil.