POLÍTICA
- L'Albi

Polèmica a l’Albi pel carrer de la Constitució i el llaç groc

Tots Fem l’Albi-AM demanava que l’Ajuntament posés el símbol de solidaritat amb els presos polítics i el govern assegura que algú el va treure després de l’últim ple.

(foto: Xavi Minguella)

A l'últim ple municipal de l'Ajuntament de l'Albi, celebrat aquest setembre, l'equip de govern (PDeCAT) ha votat en contra de la moció presentada per Tots Fem l'Albi-AM en què demanava que, d'acord amb els veïns, entitats i partits, es canviés el nom del carrer de la Constitució i se substituís per Primer d'Octubre. A la mateixa moció, s'instava a col·locar a la façana de l'edifici consistorial un llaç groc i una pancarta de solidaritat amb els presos polítics. Segons TFA-AM, l'actual equip de govern ha donat una "nul·la visibilitat" fins ara al fet que a l'Albi hi hagi "una majoria de partidaris de la República, del dret a decidir i de les llibertats" i asseguren que "en els discursos de l'alcaldessa no s'ha fet mai cap referència a la situació d'excepció que viu el país".

TFA-AM afirma que "de nou, va quedar palès a la Festa de la Vellesa, quan el conseller Puigneró va fer referència als presos i exiliats i, per contra, ella no va dir ni piu." Per TFA-AM, "és llastimosa la passivitat de l'equip de govern i de l'alcaldessa, que té un càrrec al departament de Presidència, amb un assumpte que va implicar una amplíssima majoria d'albinencs just fa un any".

L'alcaldessa es defensa
Anna Feliu, alcaldessa de l'Albi, justifica el vot contrari a la moció "perquè s'utilitza aquest tema per fer oposició, i és prou sensible i prou seriós per no jugar-hi", diu. Quant al nom del carrer, Feliu assegura que ella també voldria canviar-lo, però que fa un any va parlar amb els veïns i els va dir que si algun volia fer el canvi ho demanés a l'Ajuntament. "Ha passat el temps i no hem rebut cap petició, de manera que ho hauríem d'imposar i això no ens agrada", apunta l'alcaldessa.

Sobre el llaç groc a l'Ajuntament, Feliu explica que ara ja hi és, des de la Diada de l'11 de setembre, i afegeix que "curiosament, el dia del ple, l'equip de govern ens vam quedar una estona més reunits i, al marxar, el llaç ja no hi era, algú l'havia estirat a l'acabar el ple". Sobre les acusacions d'ometre la situació política del país en els discursos, Feliu assegura que "als de TFA-AM no els hem vist en els actes de commemoració de la Diada i de l'1 d'octubre. Si no van a cap acte, no se n'assabenten. Quan jo era a l'oposició anava a tot arreu", conclou.