POLÍTICA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges dona nou dies als ciutadans per fer aportacions a l'ordenança de civisme

El 31 d'octubre, just abans del pont, va anunciar amb un escrit a les xarxes socials que els veïns i entitats poden fer aportacions fins el 9 de novembre a l'ordenança de civisme que es vol elaborar.

(foto: Aj. Borges)

L’Ajuntament de les Borges Blanques va anunciar el 31 d’octubre que té la intenció de redactar i aprovar una ordenança de convivència ciutadana i civisme per regular normes de conducta als espais públics i que, en compliment de la Llei 39/2015, “endega un procés participatiu per tal de recollir, per part de les entitats i de la ciutadania, diferents visions i aportacions per a la posterior elaboració d'aquesta ordenança”.

L’anunci es va fer a les xarxes socials i amb un escrit a l’app e-bando el dimecres 31 d’octubre de novembre, just abans del pont de Tots Sants, i dona nou dies de marge a partir d’aquella data per a fer aportacions, és a dir, fins divendres que ve, 9 de novembre. A diferència de consultes similars, com la d’una partida de 50.000 euros del pressupost o la de la bandera municipal, en aquest cas, de moment, no s’han fet pregons acústics, no s’ha repartit informació als domicilis, no s’ha informat els mitjans de comunicació i no s’ha convocat cap acte públic.

Una vegada finalitzat aquest termini i recollides les propostes, l'Ajuntament procedirà a l'elaboració de l'ordenança, per a la seva posterior aprovació. Les aportacions es poden fer de manera online amb un formulari al blog municipal de processos participatius.