COMARCA
- Maials

Maials celebra aquest cap de setmana la 21a Fira de l'Oli Verd

La centenària cooperativa, que comercialitza l'oli sota la marca Baró de Maials, preveu 1.300.000 quilos a la collita d'aquesta temporada.

(foto: Xavi Minguella)

Maials és un dels primers pobles en fer la presentació oficial de l'oli nou, i ho fa amb la 21a edició de la Fira de l'Oli Verd, que se celebra aquest cap de setmana del 17 i 18 de novembre. L'objectiu de la mostra és donar a conèixer tota la cultura relacionada amb el cultiu de l'olivera i la producció de l'oli i, d'altra banda, vol oferir la possibilitat de tastar i comprar el primer oli de la temporada, l'oli verd, a tots els que s'hi atansen. Aquest oli acabat d'esprémer té un seguit de propietats que el fan únic perquè és el resultat de les primeres olives de la collita, sovint amb un punt encara de verdor. 

La Fira de l'Oli Verd de Maials té la intenció de consolidar els 10.000 visitants i 16.000 litres d'oli venuts en l'anterior edició, segons l’organització, i auest any comptarà amb un total de 88 expositors. Com ja és tradició, dissabte i diumenge la jornada començarà amb un esmorzar a la Cooperativa del Camp Foment Maialenc-SCCL, fundada el 1917, fa més de 100 anys. L’entitat, amb uns 800 socis i un abast de 5.000 hectàrees d'oliveres, és un referent a la zona, per magnitud i modernització, i comercialitza l’oli sota la marca Baró de Maials, que aquest cap de setmana serà la protagonista del certamen. Per aquesta collita, la cooperativa preveu 1.300.0000 quilos, segons va explicar ahir el seu vicepresident, Francesc Teixidó, en la presentació del certamen.

Enguany, l’encarregada d’inaugurara la Fira és la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i la clourà el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells. L’alcalde de Maials, David Masot, explica que el propòsit del cap de setmana és “vendre l'oli però també 'vendre' el poble, és a dir, donar-lo a conèixer”.