COMARCA
- El Soleràs

L'orfeó del Soleràs canta aquest diumenge a Lledoners

És una de les tres formacions escollides per la Federació Catalana d'Entitats Corals per al concert de suport als presos polítics.

(foto: arxiu)

L’orfeó Veus del Camp, del Soleràs, cantarà aquest diumenge, 25 de novembre, a l’esplanada de la presó de Lledoners (Bages) en un concert de suport als presos polítics catalans que hi són tancats des d’aquest estiu, quan van ser traslladats des de presons madrilenyes. La formació garriguenca és una de les tres que ha escollit la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) per actuar al concert, que serà també la cloenda de tardor del cicle Catalunya Coral, que porta 21 edicions celebrades.

A més de la del Soleràs, hi cantaran la coral Czarda, de Sant Joan de Vilatorrada i el Petit Cor Drassanes de Barcelona. Cada formació cantarà una peça en solitari i dues de conjuntes, i tres més amb els cantaires que cada diumenge s’apleguen a Lledoners. El repertori serà de música popular catalana i cançó protesta.

“No s’havia donat mai aquest escenari i, dins de la situació injusta que és, és un goig per a nosaltres poder cantar en suport als presos polítics”, explica M. Carme Guiu, presidenta de l’orfeó. A més dels cantaires i acompanyants, aquests dies s’estan recollint inscripcions per completar l’autocar que es farà, de manera que uns 50 solerassencs es traslladaran a la presó aquest diumenge, una proporció considerable tenint en compte que hi ha uns 340 habitants. “Tot i que en temps de collita d’olives sempre costa tot més, la gent s’està mobilitzant molt”, explica Guiu.

A Lledoners hi ha empresonats Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Joaquim Forn, mentre que Carme Forcadell és a la presó Mas d’Enric (Tarragonès) i Dolors Bassa a Puig de les Basses (Alt Empordà).