LLEURE
- Arbeca

Arriba la 'triple' fira d'Arbeca

Aquest cap de setmana té lloc la 35a Fira de Santa Caterina, la 34a Fira del Gos Caçador i la 15a Fira de l’Oliva Arbequina.

A redós de la seua patrona Santa Caterina, i amb una tradició de més de 500 anys d'antiguitat, els arbequins preparen la 35a Fira de Santa Caterina, que obrirà les portes el divendres 23 de novembre amb nombroses activitats culturals i lúdiques amb l'oli com a protagonista central. La Fira de Santa Caterina engloba la Fira del Gos Caçador, pel gran vincle que té la població amb la caça, i la Fira de l'Oliva Arbequina. 

La fira d'enguany comptarà amb un programa d'activitats ple de nombrosos actes de caràcter gastronòmic, cultural i poètic. Entre les diferents propostes incloses en la programació, hi ha espectacles infantils, la II Trail Running, diferents concursos, el tradicional mercat firal i, a més, activitats per fomentar el turisme rural, com la demostració de la sembra.

Tres en una 
La Fira de Santa Caterina agrupa tres celebracions en una. El que va néixer com la recuperació del mercat firal el 1984, ha anat incorporant elements relacionats amb la caça i, especialment, l'oli, el producte estrella de la vila. I així és com començarà l'edició d'enguany, amb un taller ben suculent de tast d'oli a càrrec de Montse Sòria, Dolors Català i Adrià Dalmau. Per altra banda, en el marc de la 34a Fira del Gos Caçador, hi ha prevista la desfilada canina i la mostra de gossos de cacera. I celebrant la 2a edició de la secció de running del Club Ciclista Arbeca, els participants de la trial running podran gaudir de les escultures de l'arbequí Ferran Moyà durant el recorregut, el qual passarà per llocs amb molta història de la vila. El grup Som Gospel Lleida serà l'encarregat de tancar la "curta festa major", com diu Joan Miquel Simó, alcalde d'Arbeca.