LLEURE
- Juncosa

La 11ª fira de l'oli de Juncosa arriba farcida d'activitats

Durant tot el cap de setmana els visitants podran comprar oli de la nova collita, així com assistir a xerrades, tallers i visites guiades al molí. La cooperativa juncosana espera superar els 8.000 litres venuts en l’edició passada.

Foto: Cooperativa de Juncosa

Ja està tot llest a Juncosa per tal de celebrar aquest cap de setmana l'11a Fira de l'Oli i Productes d'Elaboració Artesana. Aquest any els organitzadors de la fira han ideat un programa d’actes molt coral, amb activitats per a tots els gustos i edats.

Com a novetats, destaca el taller de pol·linització per a nens organitzat dissabte a la tarda per l’obrador de mel local, BeeHappy, on els seus responsables ensenyaran als més menuts com es construeix una casa d’insectes. Acte seguit, la xef Montse Freixa, del restaurant el Castell de la Floresta oferirà una xerrada sobre gastronomia. 

El diumenge, el dia gran de la fira, serà el torn per a les  parades de productes artesans que ompliran el centre de la població, des de la plaça major fins a l’església. Durant tot el matí es podrà visitar el molí i comprar oli a l’edifici de la cooperativa. Els responsables de l’entitat juncosana esperen superar els 8.000 litres d’oli ‘Les Cabanes’ venuts en l'edició anterior.

Dissabte dia 24 de novembre

09:30 h. Caminada a l'ermita de Sant Joan. En arribar s'oferirà esmorzar de pa amb oli i xocolata.

12:30 h. Visita guiada al molí en funcionament.

17:00 h. Taller de pol·linització per a nens. Construcció d'una casa d'insectes, a càrrec de Mel BeeHappy. Places limitades. Apuntar-se abans a la Cooperativa.

18:00 h. Xerrada "l'Oli de Juncosa a la Gastronomia", a càrrec de la xef Montse Freixa del Restaurant el Castell de La Floresta, a la Casa de la Cultura.

Diumenge dia 25 de novembre

9:30 h. Inauguració de l'11a edició de la Fira de l'Oli i Productes d'Elaboració Artesana de Juncosa amb assistència d'autoritats.

Tot seguit esmorzar popular al pati de la Cooperativa, gratuït pels socis i clients.

Visita de la fira per les autoritats.

12:30 h. Visita guiada al molí en funcionament.

14:00 h. Dinar a la Sala del Ball, organitzat per l'Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa.


Durant el matí:

Venda d'oli a la Cooperativa i parades a la plaça de productes d'elaboració artesana.