COMARCA

Arriba la setmana de més festes de l’oli

Set municipis celebren l’oli nou entre el 2i el 9 de desembre, el moment de la temporada que concentra més festes d’aquest tipus.

(foto: arxiu)

Entre l'octubre i el març és la temporada de festes, fires i iniciatives diverses d'oleoturisme a la comarca. Tot i que el passat 25 de novembre ja va ser intens, amb els certàmens d'Arbeca i Juncosa, a més dels Camins d'Or Líquid a Alfés, els dies més prolífics d'aquest calendari són els primers de desembre. El diumenge 2, per exemple, tindran lloc les festes oleícoles de Castelldans, el Soleràs i Alcanó, el dissabte 8 és el torn de la de l'Espluga Calba, que des de l'any 2014 combina la jornada amb la promoció dels productes de la cooperativa tèxtil John Fil, en l'anomenada fira Oleotèxtil. L'endemà, diumenge 9, seran les festes de l'oli de Cervià -junt amb el safrà-, els Torms i Torrebesses. 

Tast d'olis nous d'arbequina
Després d'aquestes jornades, i abans que arribin les de la Pobla i Llardecans, l'associació Tastavins i Oli dels Templers organitzen el dimecres 12 una presentació d'olis nous d'arbequina a Juneda, on es podran desgustar premiums, ecològics i verges extra, bruts i filtrats, que es maridaran amb vi del celler Clos Pons. L'acte serà a 2/4 de 9 al Complex Cultural.