CULTURA
- Les Borges Blanques

La biblioteca va de llops el mes de gener

La biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges Blanques va de llops aquest mes de gener. Fins el proper dia 30 el públic podrà visitar Tinc un llop a la tauleta de nit, una exposició que recull i plasma les diverses concepcions del llop com a personatge literari a través d'un muntatge on l'element expositiu és una tauleta de nit, dins i al voltant de la qual s'ofereix una selecció de textos, imatges, enregistraments sonors i objectes diversos que conviden a acostar-se al llop a través de llegir, escoltar, tocar, mirar i descobrir. Es pretén presentar al públic com és i com ha estat aquest animal, símbol i arquetip en una societat canviant com la nostra: del llop perillós i salvatge que es volia menjar la Caputxeta Vermella, al protagonista de còmic i cinema anomenat Lobezno, hi ha un ventall ple de matisos, canvis i mutacions que es tracta d'il·lustrar i explicar.

Es traca d’una exposició itinerant per les biblioteques públiques de Catalunya que, prenent per tema el llop i la seva presència a la literatura, pretén donar a conèixer i estimular l'ús dels serveis bibliotecaris. Aquesta és una iniciativa emmarcada en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Altres activitats

Arran d’aquesta exposició la biblioteca ha organitzat tot un ventall d’activitats al voltant d’aquesta figura literària. Així, els nens i nenes de 1r, 2n i 3r de primària van assistir el passat 14 de gener a un taller de contes. Les contacontes Maria Balcells i Júlia Mas van triar una selecció d’històries sense explicar el seu final, per tal que els nens els acabin de llegir a casa, fomentant d’aquesta manera la lectura. La propera sessió estarà adreçada als més menuts, de P3, P4 i P5, i anirà a càrrec de la Mònica Perelló i la Montse Vidal. Serà el proper dia 28 a les 19.00 hores.

Mentrestant, la biblioteca proposa: per als joves, la lectura Tremolor i la trilogia del Clan de la Lloba de Maite Carranza; per al grup de lectura fàcil Sang vessada de l’Assa Larsson; i per la resta de lectors, es proposa en especial la lectura de Llops, de Francesc Puigpelat.