- Les Borges Blanques

Una empresa posarà fibra òptica de manera gratuïta a equipaments municipals de les Borges

A l'Ajuntament, biblioteca, llar d'infants i Casal Marino a canvi de la cessió d'un espai al CEI per instal·lar-hi els equips necessaris per al desplegament de la xarxa al municipi.

(foto: arxiu)

L’edifici de l’Ajuntament, la biblioteca marquès d’Olivart, la llar d’infants municipal i el Casal Marino tindran fibra òptica sense cost d’instal·lació gràcies al conveni signat entre el consistori i l’empresa Adamo, interessada en el desplegament d'aquest sistema al municipi. Segons l’acord, l’Ajuntament cedeix a l’empresa un espai de 2x1m al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) per tal que hi ubiqui els equipaments necessaris a canvi que l’empresa instal·li gratuïtament la fibra, de 1000/300 Mbps, als edificis municipals esmentats. El conveni, amb una vigència inicial de quatre anys prorrogables, recull el compromís d’Adamo de desplegar la seva xarxa de telecomunicacions a les Borges.

Una xarxa encara incipient a les Garrigues
De moment, els únics municipis de la comarca que tenen l'opció de connectar-se a la fibra òptica són les Borges, Juneda i Maials. Tal com explicava SomGarrigues al setembre, Maials va ser el primer a iniciar els treballs, l'any 2016, amb la companyia Serosense Telecom i actualment té el nucli urbà tot cobert, amb un grau d'acceptació elevat i un servei de 100 MB reals, quan amb Movistar se'n rebien menys de 10, assegura l'alcalde.

També el 2016 es van començar els treballs a les Borges, on Movistar va desplegar el cable a bona
part del nucli urbà. Pròximament, l'empresa Adamo n'instal·larà a les zones que falten i duplicarà xarxa a la resta, en el marc del conveni esmentat més amunt. A Juneda, abans de l'estiu es va donar per finalitzada la cobertura total dels habitatges del nucli urbà, també a càrrec d'Adamo, de manera que només queden pendents les zones industrials. La mateixa empresa té previst, entre finals de 2018 i principis de 2019, començar la promoció a Puiggròs i Arbeca.