- El Vilosell

La falsa notícia d'un macroprostíbul al Vilosell

La setmana passada va circular per Whatsapp una suposada notícia sobre la compra del municipi, que va encuriosir diversos garriguencs.

(foto: Arxiu)

Dijous passat, 29 de novembre, va començar a circular per Whatsapp la captura de pantalla d'una suposada notícia amb el titular "L'empresari xinès Xiang Piao vol comprar el municipi del Vilosell per fer-hi un macroprostíbul de luxe rural". La tipografia emprada i les notícies del costat remetien a que la “notícia” havia estat publicada al web del diari Ara i hi donaven certa credibilitat, tot i la inversemblança de poder comprar un poble habitat. El titular aviat va generar curiositat i sorpresa entre molts garriguencs.

La “notícia”, però, no existia. El missatge de Whatsapp només era una imatge, la captura de pantalla, però no contenia cap enllaç al web de l'Ara. Ni el titular ni les paraules clau no apareixien, tampoc, a cap cercador d'Internet, elements suficients per concloure la falsedat del contingut, tal com explicàvem al número de SomGarrigues que va sortir l’endemà. La foto del suposat empresari, a més, tampoc era real, sinó que es corresponia amb la d'un científic, de nom He Jiankui, que aquell dia era notícia per una altra qüestió que no tenia res a veure amb prostitució. Es tractava, en definitiva, d’una fake new, una de les primeres ocasions en què aquest tipus d’intoxicació comunicativa posa el focus a la comarca.