COMARCA

Premien l'Ateneu Garriguenc per les roses solidàries a Bassa i Forcadell

La Federació d'Ateneus de Catalunya atorga el tercer premi a la creativitat artística per l'acció que l'entitat va dur a terme, junt amb La Bodega, per Sant Jordi.

(foto: APG)

L'Ateneu Popular Garriguenc va rebre ahir, 12 de desembre, el tercer premi a la creativitat artística de la Federació d'Ateneus de Catalunya per l'acció simbòlica que va impulsar per Sant Jordi consistent en enviar roses a l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell quan eren a la presó d'Alcalá-Meco, on havien estat recloses des del mes de març. En un vermut cultural organitzat amb La Bodega, en què hi va haver intercanvi de llibres, cartes als presos i un concert de Sergi Estella, es van recollir les aportacions que van fer possible enviar 200 roses. El personal de la presó no les va deixar entrar i es van acabar col·locant a la reixa perimetral.

El tercer premi, a més d’un diploma acreditatiu, consisteix també en 300 euros per a l’entitat. A la mateixa cerimònia, que va tenir lloc a la sala noble de l’Escola Industrial de Barcelona, l'Ateneu va rebre un diploma pels 25 anys d'existència.