- Juncosa , Juneda , L'Albi , Vinaixa

Quins pessebres vivents es fan enguany?

Vinaixa, Juncosa i l'Albi repeteixen l'experiència, Juneda s'hi suma per primera vegada i Cervià i les Borges fan un parèntesi.

(foto: Xavi Minguella)

Aquesta tarda, de 5 a 7, l’escola Manuel Ortiz de Juneda, en col·laboració amb l’Ajuntament, l’AMPA, la Junta Local contra el Càncer, el cor Juneda Canta i l’associació Talma, ha organitzat un pessebre vivent al voltant de l’església parroquial, que constarà de set escenes. La iniciativa és la primera vegada que es fa a Juneda i ha comptat també amb l’ajuda d’alguns alumnes d’ESO en la preparació. A les 6, el cor interpretarà nadales i l’AMPA oferirà xocolata calenta en benefici de La Marató de TV3.

El diumenge 23 serà el torn de Vinaixa, que tornarà a representar també un pessebre vivent per alguns espais del nucli històric. El següent poble serà Juncosa, la tarda de Sant Esteve i tancarà la ronda l’Albi, on es farà el dissabte 29.

Aquest any, a Cervià, on es va començar a fer pessebre vivent l’any 2014, no n’hi haurà, ja que l’organització ha decidit agafar-se un any de pausa i valorar-ho de nou per l’any que ve. On tampoc no es farà és al col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges, on no s’ha pogut comptar amb prou efectius per dur-lo a terme. L’any passat ja no es va fer, en aquella ocasió com a protesta pels atacs a l'escola catalana i l'empresonament i exili dels líders i polítics independentistes. El pessebre vivent d’aquest col·legi va néixer el 1992.