COMARCA
- Almatret , Cervià de les Garrigues , La Granadella , Les Borges Blanques

Les baixes temperatures s'instal·len a tota la comarca

La humitat de la boira, que fa uns deu dies que s'ha instal·lat a la majoria de municipis, combinada amb les baixes temperatures, provoca una sensació tèrmica de fred intens. Molts camps s'han gebrat i caldrà veure com afecta els cultius.

Foto: El gruix del gel a Almatret ja arriba al mig centímetre. Esther Ballesté

L'entrada al nou any ha dut el fred a la comarca. En les darreres hores, les Borges han registrat una temperatura mínima de -2°, i una humitat superior al 90%, a la Granadella el termòmetre s'ha precipitat fins als -5°, amb humitats al voltant del 80% i a Cervià s'han registrat fins a -6° i la humitat se situa vora el 95%. Així, les baixes temperatures combinades amb uns alts percentatges d'humitats derivats de la boira han provocat que la sensació de fred intens hagi augmentat de forma general a tota la comarca.

Foto: Esther Ballesté

Pel que fa als cultius, ja s'han vist les primeres gebrades, que han cobert de blanc el paisatge garriguenc. A Almatret (-2°) ja són quatre els dies que duu gebrat el Cim, i el gruix del gel arriba al mig centímetre. Caldrà avaluar en els pròxims dies quina afectació tindrà la climatologia en l'agricultura, ja que encara que el gruix de les olives ja són al molí encara resta una certa collita als arbres, amenaçada de mort pel fred. Pel que fa als sembrats, les pluges de la tardor ja van fer endarrerir el calendari habitual i el fred i la gebra poden ampliar els terminis de recollida i sembra habituals, ja ampliats.