POLÍTICA
- Les Borges Blanques

ERC lamenta que no s'hagi convidat la consellera d'Agricultura a la inauguració o a la cloenda de la Fira de l'Oli

Els republicans ho consideren un veto i no assistiran als actes institucionals com a protesta.

Inauguració del certamen, a càrrec de la presidenta de la Diputació. (foto: Aj. Borges)

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les Garrigues lamenta que l’organització de la Fira de l’Oli que es fa aquest cap de setmana a les Borges Blanques no hagi convidat a la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, a la inauguració o a la cloenda del certamen, que enguany van a càrrec de la presidenta de la Diputació i de la monja Lucía Caram, respectivament.

Els republicans ho consideren un veto i no entenen “aquest menyspreu a Jordà, sent la Fira de l’Oli una fira agrícola i de les més importants del territori” i, com a protesta, no assistiran a actes institucionals com la cloenda, el Dia de la Comarca o altres, segons van decidir en una reunió ahir divendres. Josep Cunillera, portaveu d’ERC al Consell Comarcal, considera la no invitació a Jordà com "una tàctica electoralista per part del PDCAT de les Garrigues, amb la pretensió de no donar visibilitat a representants d'Esquerra, pensant només en les eleccions municipals del mes de maig".

Cunillera assegura que ha parlat amb representants del Departament d'Agricultura i que li han confirmat que “no recorden un lleig tan manifest”, “més quan la consellera s’havia ofert personalment a assistir-hi”. "Un cop el President Torra i la consellera Artadi han refusat la invitació, el més normal és, tant per rellevància política però, encara més, per rellevància sectorial, es convidi la consellera d'Agricultura, especialement quan ella mateixa ho ha sol·licitat formalment”, afirma.