COMARCA
- L'Espluga Calba

Alerta a l'Espluga Calba per un enverinament de gossos

L'ajuntament ja ha posat els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra. Fins ara s'han detectat tres casos, dos gossos han mort com a conseqüència de l'enverinament.

Tres gossos enverinats, dos dels quals han mort, i un de desaparegut. Aquest és el tràgic balanç que fan els veïns de l'Espluga Calba després d'un incident d'enverinament que es va detectar el passat dimarts 29 de gener al municipi garriguenc.

Segons l'alcalde de l'Espluga, Josep Cunillera, el dimarts al matí es va detectar que tres gossos havien estat enverinats prop d'uns contenidors de residus urbans i un altre gos, que es movia per la mateixa zona, es troba desaparegut. Per això hi ha sospites que també s’hagués pogut intoxicar. Dels tres casos confirmats, dos gossos han mort i un s'ha pogut recuperar després d'aplicar-li un tractament específic.

Cunillera confirma que les autoritats ja estan advertides i que una patrulla dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar dimarts fins a la població, on va recollir mostres del verí, que es trobava camuflat en restes de menjar "Des de l'ajuntament de l'Espluga estem valorant si presentar una denúncia en els pròxims dies per saber qui ha estat el responsable de l'enverinament. De moment, hem advertit als veïns que no deixin passejar sols als gossos, sobretot per la zona del camp de futbol, al passeig del fons i al parc".