CULTURA

Els grups garriguencs candidats al primer concurs Makot Fest

El festival, que se celebra el 6 d'abril, programarà els tres grups que hagin recollit més vots, que acompanyaran els caps de cartell Kop i A Kontra korrent.

Els garriguencs Liberum, La Kuadrilla de la Muerte i Cor Rebel són tres dels catorze grups que s’han presentat al primer concurs Makot Rock, una iniciativa que neix de la mà de l'associació cultural 'Lo Makot Rock', entitat sense ànim de lucre que vol difondre el rock a Ponent, i el Servei Comarcal de Joventut del Consell del Segrià. El concurs, adreçat a grups amb almenys tres integrants empadronats a la demarcació de Lleida i amb cançons pròpies de l’estil de música moderna que sigui, consta de dues fases.

La primera fase és de vot popular i ha arrencat aquest dilluns, quan l’organització ha donat a conèixer tots els grups participants. Servirà per escollir els tres que actuaran el 6 d’abril al Makot Fest, un concert gratuït que se celebrarà a Alguaire i que compta amb la presència de Kop, veterans del hardcore punk català, i els lleidatans A Kontra korrent. Els tres grups que el 8 de març hagin recollit més suports als respectius canals de Youtube seran els que passaran a la final del 6 d’abril, que serà la segona fase del concurs, amb actuació en directe i l’avaluació d’un jurat professional.

La banda guanyadora serà premiada amb l’enregistrament en estudi de gravació d'una maqueta de cinc, el segon classificat podrà enregistrar un videoclip i el tercer obtindrà un book fotogràfic. 

Aquests són els grups de les Garrigues que participen al concurs, amb preeminència de l’estil punk:

Liberum, format per membres de les Borges i de Juneda, va néixer el 2013 i ha actuat en múltiples poblacions.

La Kuadrilla de la Muerte, format per joves de Juncosa i de Castelldans, s’han creat el 2018 i acaben d’estrenar videoclip.

Cor Rebel, fundat també el 2018, assaja a Arbeca i té també components de les Borges i Juneda. Amb edats entre els 17 i els 21 anys, són els més joves de la terna.

D’altra banda, altres grups participants al concurs compten també entre les seves files amb músics garriguencs al capdavant. És el cas de Lobötomics, el cantant dels quals és de l’Albi, o d’Ars Moris, que comparteix cantant junedenc amb Liberum, Víctimas de la Suziedad, on el cantant és d’Arbeca, o Standby, el grup d’ska hereu dels balaguerins Hot Numbers, on posa la veu la també arbequina Anna Roset.