COMARCA
- Juncosa

L'oli de la cooperativa de Juncosa aconsegueix una medalla de bronze a Los Angeles

L'oli Les Cabanes ha aconseguit la medalla en la categoria d'oli lleuger, d’intensitat suau. En la mateixa categoria també ha estat guardonat amb una medalla d'or i una de plata l'oli Henri Mor, del mateix municipi.

Imatge dels guardons atorgats al certamen de Los Angeles (California) FOTO: LA AOVE Competition

El reconegut certamen oleícola Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition ha guardonat en l'edició 2019 dos olis garriguencs, Les Cabanes i Henri Mor, ambdós de Juncosa. L'oli de la cooperativa Sant Isidre, que enguany celebra el centenari del seu naixement, ha estat premiat amb la medalla de bronze en la categoria d'oli verge extra lleuger d'intensitat suau, monocultiu del nord d'Espanya. En la mateixa categoria, l'oli Henri Mor, elaborat pel veneçolà amb orígens juncosans, Henri Alegría, mitjançant olives del terme de Juncosa, ha guanyat la medalla d'or i plata.

Al concurs s'hi han presentat fins a 530 mostres de 320 productors procedents de 17 països Argentina, Austràlia, Xile, Xina, Croàcia, Estats Units, França, Grècia, Itàlia, Japó, Líban, Portugal, Sud-àfrica, Espanya, Tunis, Turquia i Uruguai. Els dos olis garriguencs seran exposats juntament amb la resta de guardonats a la 97a fira de Los Angeles 2019, que se celebrarà el pròxim 30 d'agost fins al 22 de setembre.