MEDI AMBIENT
- Almatret , Llardecans , Maials

Concentració a Móra contra l’abocador de Riba-roja

Veïns d’Almatret, Maials i Llardecans, municipis molt propers al lloc on Urbaser i Griñó volen instal·lar el dipòsit de residus, van noliejar dos autocars per assistir-hi.

Imatge de la manifestació davant les portes del consell comarcal de la Ribera d'Ebre. FOTO:Almatret Net

Unes 200 persones van participar el dijous 14 de febrer, coincidint amb la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la reunió del Consell d'Alcaldes de la Ribera d'Ebre, a la concentració de Móra d'Ebre en contra del projecte d'abocador de residus industrials que promouen les empreses Urbaser i Griñó. Entre els manifestants hi havia un nombrós grup de veïns d'Almatret, Maials i alguns de Llardecans, que tot i tractar-se d'un dia entre setmana, van noliejar dos autobusos per assistir a la concentració. Els concentrats van ser davant del Consell Comarcal de la Ribera les quatre hores que va durar la reunió.

Els garriguencs, acceptats
La gran majoria d'alcaldes de la Ribera d'Ebre havien demanat que a la reunió també hi fossin els seus homòlegs garriguencs del sud del Segrià. Tot i que, inicialment, la proposta va ser rebutjada, el conseller va admetre finalment la presència de David Masot, David Romaní i Carme Pinyol, alcaldes de Maials, Almatret i Llardecans, respectivament, que, com els altres, també van tenir veu a la reunió. 
Davant l'oposició majoritària al projecte, defensat únicament per l'alcalde de Riba-roja, el conseller Calvet es va comprometre a crear un grup de treball junt amb els juristes del Consell Comarcal, revisar de nou tot el procés administratiu per buscar "escletxes" legals per aturar el projecte i tornar-se a veure a mitjans de març. Alcaldes que fins ara no s'havien mullat, com els d'Ascó i Flix, també van mostrar-se contraris al projecte. L'alcalde de Maials es mostra optimista. "No ho veig mal encarat, segur que serà llarg i complex, però confio que no s'acabi fent", afegeix. Masot també destaca la pluralitat política que hi ha contra el projecte. "Tots apostem per no fer partidisme, i això és  positiu", conclou.