COMARCA, COMUNICACIÓ
- L'Espluga Calba

StJor, de l’Espluga, vesteix el grup musical Oques Grasses

La formació lluïrà polos fets per a l’ocasió a la cooperativa tèxtil garriguenca a tots els concerts dels dos anys de gira de presentació de ‘Fans del sol’, el nou disc que acaba de treure.

(foto: Oques Grasses)

Els membres del grup musical Oques Grasses portaran polos de la marca StJor, de l'Espluga Calba, a tots els concerts que faran durant els propers dos anys, en la gira de presentació del nou disc, "Fans del sol", que la formació acaba de publicar. Seguint la idea d'anteriors gires, en què el grup lluïa una vestimenta específica, van fer cap a StJor, produïda per la cooperativa tèxtil John Fil. Buscaven roba feta a Catalunya i que s'adaptés a les seves característiques estilístiques. "Ho vam trobar de rebot, vam veure els dissenys d'Òscar Dalmau, ens vam posar en contacte, els vam explicar la idea i de seguida s'hi van prestar", explica Guillem Realp, baixista d'Oques Grasses, que assegura que "treballar amb StJor és una gran sort i un privilegi".

En aquest cas, els polos en qüestió no formen part del catàleg habitual de la marca sinó que han estat confeccionats per l'ocasió, en una edició limitada només als membres de la banda. De fet, el logo és una barreja del de StJor i del d'Oques Grasses. "N'estem súper contents i ja hem rebut molt bons comentaris sobre els polos", diu Realp. Durant la gira, el grup també portarà calçat esportiu de la marca Munich,  amb seu social a Capellades (Anoia), amb qui també han fet un acord similar.  

"Fans del sol" (Halley Records, 2019), publicat aquest mes de febrer, és el quart disc d'Oques Grasses, formació nascuda a Osona l'any 2010. Tot i que fins ara havien conreat un estil essencialment reggae-pop, la banda hi afegeix ara diferents ritmes i sonoritats, com el funky, el dance, el pop alternatiu, el hip-hop i fins i tot elements d'arrel i folk tradicional.

StJor a altres escenaris
No és la primera vegada que la roba StJor es veu als escenaris. Grups com La Família Torelli n'han vestit peces o L'Home Llop & The Astramats, de qui tots els seus components porten polos StJor a les actuacions. Fins i tot una colla ciclista, El Nervi de la Llibertat ha encarregat polos específics a la cooperativa tèxtil, que des de fa un temps té en el popular presentador i locutor Òscar Dalmau la imatge de StJor. Personatges de la sèrie "Com si fos ahir", de TV3 o el presentador del programa Cuines, Marc Ribas, també n'han lluït davant de càmera. John Fil és de les úniques cooperatives tèxtils que queden a Catalunya.