POLÍTICA
- Les Borges Blanques

Més de 250 electors triaran aquest dissabte els candidats de Primàries Borges

La candidatura l’impulsen l’ANC i el CDR locals, amb el suport d’ERC i la CUP, mentre que el PDeCAT va declinar participar-hi.

Primàries Borges va organitzar una xerrada d'Adrià Alsina el passat 15 de febrer. (foto: X. Minguella)

Un total de 252 persones estan registrades, de moment, per a poder participar en la tria de l'ordre dels candidats que formaran part d'una futura llista a les Borges a les eleccions municipals del mes de maig. La votació presencial es fa aquest dissabte, 23 de febrer, i fins el mateix dia es poden rebre inscripcions.

Les votacions presencials tindran lloc durant la tarda al Centre Cívic de la capital comarcal, i els electors podran votar un màxim de 5 dels 9 candidats que s'han presentat. Així mateix, es pot votar telemàticament, prèvia validació d'un fedatari, des del divendres al vespre fins el dissabte al vespre. 

La candidatura l'impulsen l'ANC i el CDR locals amb el suport d'ERC i la CUP –el PDeCAT va rebutjar participar-hi–, que indiquen que el programa electoral “el confeccionarem entre totes”. Per això, “la crida a la participació no és només per triar els candidats sinó per decidir també el que aquests hauran de defensar”, afegeixen.

El de les Borges és un dels sis processos de primàries que es fan a Ponent i l’únic a les Garrigues. La resta estan previstos a Lleida, Rosselló, Alcoletge, Tàrrega i Guissona.