POLÍTICA
- Les Borges Blanques

Les Borges és l'única capital de comarca de Ponent on, de moment, el PSC no té candidatura

El primer secretari del partit, Miquel Iceta, dina avui amb afiliats i simpatitzants de les Garrigues per mirar de desencallar la situació.

(foto: arxiu)

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) té resoltes les candidatures que presentarà a totes les capitals de comarca de Ponent a les eleccions municipals del mes de maig però n’hi ha una que se li resisteix, les Borges Blanques, on el 2015 ja no va poder fer llista. Ara no llança la tovallola i la formació està treballant per trobar gent disposada a fer el pas. Amb aquesta idea, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, dina avui a les Borges amb afiliats i simpatitzants de la comarca per mirar de desencallar la situació, aprofitant que Iceta ha de ser aquesta tarda a l’acte de presentació de la candidatura de Fèlix Larrosa per a l’alcaldia de Lleida.

En el marc d’aquest intent de formar candidatura, el PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran va publicar abans d’ahir un anunci a la seva pàgina de Facebook en què buscava gent per “formar part d’un nou projecte de canvi a les Borges Blanques”.

De moment, la formació només té confirmada una candidatura a la comarca, la de Juneda, que aquesta vegada encapçalarà Joan Pons, que rellevarà la històrica Pepita Peiró. Pons havia estat el número 6 a la llista local del 2015. A Arbeca, l’única població on governa una candidatura vinculada al PSC, no està clar encara si es podrà tornar a formar una llista o no.

A les passades eleccions municipals, el PSC es va abocar a la fórmula de les anomenades “llistes fantasma”, formades per candidats aliens als municipis on es presentaven, i en va arribar a presentar 13, una xifra molt més elevada que en anteriors ocasions. En el cas del Cogul, com que l’altra candidatura en joc només tenia 4 candidats i a l’Ajuntament hi ha 5 regidories, va resultar escollit, però va renunciar abans de prendre possessió de l’acta.