POLÍTICA

L'aufesí Joel Jové, l'únic garriguenc cap de llista a les eleccions del 28 d'abril

Quatre garriguencs més, de les Borges, Juneda i el Vilosell, figuren com a suplents a diferents candidatures del Congrés o al Senat.

(foto: arxiu)

Només un dels garriguencs de les candidatures publicades avui per les Juntes Electorals Provincials al Boletín Oficial del Estado per a les eleccions del 28 d’abril al Congrés i al Senat figura en una posició avançada. Es tracta de Joel Jové, d’Alfés, número 1 de la candidatura Front Republicà, impulsada per Poble Lliure (una de les organitzacions que integren la CUP) junt amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya. Jové, de 38 anys i regidor de la CUP a Alfés, va ser diputat per aquesta formació a la Diputació de Lleida entre 2015 i 2018.

Aquesta és la primera vegada que una organització vinculada a la CUP es presenta a les Corts espanyoles, per a la qual cosa requeria un seguit de firmes que l’avalessin. Aquest dilluns, 25 de març, diversos membres de la candidatura van presentar al jutjat de Lleida un miler d’avals, el triple del que necessitava la candidatura per poder presentar-se a la província.

Els altres quatre garriguencs que hi ha en altres candidatures figuren tots com a suplents. Són la vilosellenca Gemma Farré, suplent número 10 de la llista d’ERC al Congrés; el borgenc Rafel Safont, suplent número 3 de JxCat; el també borgenc Miquel Àngel Estradé, segon suplent de Xavier Eritja per ERC al Senat; i la junedenca Ramona Gelonch, suplent de Mercè Agustí a la llista d’ECP.