POLÍTICA

El Consell Comarcal ha de pagar 172.000 euros en indemnitzacions per dos acomiadaments.

Una assessora jurídica i un delineant que van formar part de la plantilla fins a l'any 2013 van ser acomiadats durant el mandat anterior.

Els acomiadaments es van realitzar durant l’any 2013. FOTO: Arxiu

El Consell Comarcal de les Garrigues està obligat a pagar 172.000 euros per indemnitzar dos treballadors que van ser acomiadats de manera improcedent, segons han ratificat els tribunals i informa el diari Segre. Una assessora jurídica i un delineant que van formar part de la plantilla fins a l'any 2013 van ser acomiadats durant el mandat anterior, presidit per Juli Muro, per motius econòmics. Les sentències judicials, però, consideren que aquesta suposada necessitat econòmica no queda degudament acreditada.

Partida ja prevista
Ara, l'equip de govern actual, presidit per Antoni Villas, ha d'assumir les indemnitzacions. La primera va ser l'any passat, de més de 100.000 euros per a l'assessora jurídica i al gener, el Tribunal Suprem va ratificar la declaració d'acomiadament improcedent en el cas del delineant i exigeix indemnitzar-lo amb més de 72.000 euros. Villas va indicar al mateix diari lleidatà que aquesta segona indemnització ja està prevista en una partida dels pressupostos de l'ens comarcal per aquest any.