POLÍTICA
- Les Borges Blanques

Primàries Borges es dirà Borges per la República-Som Primàries

És el nom escollit entre tres opcions que la candidatura va posar a votació i ara fa el mateix també amb el logo, que es pot triar fins dilluns a través del seu web.

Primàries Borges, la llista electoral que va posar els candidats a votació de la ciutadania el passat mes de febrer, ha decidit que el nom i el logo amb què es presentarà als comicis locals es triï també mitjançant votació popular. Quant al nom, aquest procés es va fer entre el 21 i el 25 de març entre tres opcions, de les quals va sortir guanyadora la denominació Borges per la República-Som Primàries amb el 51,4% dels vots emesos.

Des d’ahir divendres i fins aquest dilluns dia 1, la candidatura ha posat també a votació a través del seu web tres opcions de logo.

Borges per la República-Som Primàries, que és com es dirà ara la llista, és el fruit de la proposta que van fer el CDR i l'ANC locals a tots els partits sobiranistes de formar una candidatura unitària on tothom es pogués presentar com a candidat i un procés de participació ciutadana per escollir quins i en quin ordre. La proposta va rebre el suport d'ERC i de la CUP, que hi van presentar alguns dels seus membres, mentre que el PDeCAT va rebutjar participar-hi. Del resultat de les votacions, en què van participar 273 persones, en va sortir Josep Farran –actual regidor de la CUP al consistori– com a candidat més votat, seguit de Maria Eugènia Porqueres i Salvador Noguera –actual regidor d’ERC–, així com Enric Cañero, Montse Casals, Enric Farran, Marta Urgell, Josep Mònico i Jordi Reñé.

D’altra banda, el PDeCAT concorrerà a les eleccions municipals sota la denominació Junts per les Borges Blanques, seguint la línia marcada arreu de Catalunya per a aquesta convocatòria. També és el cas, per exemple, de Junts per Castelldans. A Juneda, on ja existeix des del 2011 Junts per Juneda com a candidatura vinculada a ERC, no s’ha fet públic encara el nom que farà servir el PDeCAT, actualment al govern municipal.