POLÍTICA
- Les Borges Blanques

PSC i Ciutadans confirmen candidatura per les municipals a les Borges Blanques

La borgenca Imma Purroy encapçalarà "Compromís per Borges", marca vinculada als socialistes, i Dámaso Sánchez, resident a Granyena, serà el cap de llista de Cs a la capital comarcal.

(foto: Xavi Minguella)

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Ciutadans (Cs) concorreran a les eleccions municipals del 26 de maig a les Borges Blanques. Així ho han confirmat aquest dimarts a SomGarrigues ambdues formacions polítiques, que seran dues de les novetats d’aquests comicis locals, ja que el 2015 no es van presentar.

La fórmula emprada pels socialistes és la del paraigües municipalista Candidatura de Progrés, en aquest cas amb el nom Compromís per Borges, i l’encapçalarà Imma Purroy. Purroy ja va encapçalar una candidatura vinculada el PSC l’any 2011 i va ser escollida regidora, tot i que va estar a l’oposició. Entre els noms de la llista de Compromís per Borges hi ha també Andreu Rodríguez en segon lloc i altres com Xavier Gispert, que havia estat regidor, i Dolors Solé Pere. 

Quant a Ciutadans, que no s’havia presentat mai a les Borges, aquesta vegada ha decidit presentar candidatura, amb Dámaso Sánchez com a número u. Sánchez, tot i que té casa a Granyena de les Garrigues, no resideix a la capital comarcal i, de moment, es desconeix qui l’acompanya en la candidatura. Fonts de Cs han explicat que en tota la demarcació només presenten 15 llistes pel 26 de maig, una de les quals serà la de les Borges Blanques.

Aquestes dues candidatures s’afegeixen a les que fins ara ja s’havien anunciat de Junts per les Borges, integrada per la majoria de regidors de l’equip de govern actual que el 2015 es van presentar sota les sigles de CiU i algunes noves incorporacions, i la de Borges per la República-Som Primàries, resultat d’un procés d’elecció popular impulsat per l’ANC i el CDR en què van concórrer persones d’ERC, la CUP i independents. De moment, es desconeix si el Partit Popular, formació habitual a les eleccions municipals de la capital garriguenca però sense obtenir quasi mai representació, ha registrat també candidatura.